↑ ↓
 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Helló Vendég! Az újonnan regisztrált felhasználóinknak önállóan kell elvégezniük a regisztráció véglegesítését, a kiküldött email-ben kapott linken keresztül! (Ellenőrizzétek a levélszemét mappát is)!

ETS2 ETS2 1.32 előzetes: A jófiúk saját póttal járnak

csjoco 2018 Aug 7

 1. csjoco

  csjoco Moderator Személyzet Tagja MODERÁTOR Hírszerkesztő

  Blogbejegyzések:
  0
  Csatlakozott:
  2017 Szept 13
  Hozzászólások:
  447
  Kedvelik:
  1,291
  Nemtetszések:
  0
  Eredmények:
  93
  Nem:
  Férfi
  Foglalkozás:
  kertész, parképítő- és fenntartó
  Hely:
  Veszprém
  ETS2 1.32: A jófiúk saját póttal járnak


  Hogy a megvásárolható pótok idén befutnak, arra ugye számtalan jel utalt: az elmúlt hetek szivárgásai mellett Pavel már a tavalyi gamescom-interjúm alatt is meglebegtette a dolgot, de emlékeim szerint Squirrel is boncolgatta a témát a videóiban. A lényeg, hogy a bejelentés végre hivatalos (sajnos a Hungaroringes eseményen elhangzott többi jóságról még mindig nem beszélhetek), lássuk, mi mondanivalója van a csapatnak az új fejlesztésről.

  trailer_ownership_ets2.jpg

  Amit először is tudni kell, hogy a fejlesztéssel végre nagy abroncsok gördülhetnek le az 18 Wheels of Steel-veteránok szívéről, elvégre ugye emlékezhetünk rá, hogy a korai 18WoS-etapokban bizony ez a funkció nagyon kidolgozottan létezett, hogy aztán a 2008-as (úristen, már 10 éves!) ETS1 kiadása után menjen is a levesbe. A fő kihívást Pavel elmondása szerint nem is maga a fejlesztés, hanem a játékmenet tervezése és prototipizálása jelentette, az ötletelés során a fő szempont ugyanis az volt, hogy a pótkocsi-vásárlás és -birtoklás ne lecserélje, hanem kiegészítse a létező játékmenetet: azaz, a céges kamionnal vállalható Gyors Fuvarok és a céges pótokkal bohóckodó Vállalkozói Fuvarok mellé kerüljön be a sajátpótos vonulat.

  Ennek eredménye egy új menüpont (Saját pótos fuvarok), valamint egy, az azt támogató, teljesen új játékmenetbeli vonulat lesz, amely voltaképp a játék minden részére kihat:

  Új pótkocsikereskedőket kapunk, ahol saját pótokat vehetünk. A kínálat kezdetben függönyözött oldalú, hűtött, szigetelt és szárazáru szállítására alkalmas pótokat, valamint alacsony alvázú szerelvényeket foglal magába (a tartálykocsik és a konténerszállítók tehát kezdetben kimaradnak a buliból), azok viszont legalább mindenféle méret- és hajtáskombinációban elérhetőek (szóval Európában szóló, dupla, és B-dupla összeállításban, míg az ATS-ben 28, 45, 48 és 53 lábas pótok, valamint dupla és tripla kiépítések is elérhetőek lesznek, mint pl. a Rocky Mountain szerelvények). A pótok ráadásul ízlésesen testreszabhatóak is lesznek: helyzetjelzőket, figyelmeztető jelzéseket, mozgópadlókat, oldalajtókat, poroltókat, és egyéb jóságokat rakhatunk majd rájuk, a felület tehát olyan részletes lesz, mint a kamionkiépítő képernyő, ráadásul a játék a rakományt is figyelembe veszi majd, veszélyesáru-szállításkor így a megfelelő ADR táblák is kikerülnek majd a pótunkra. Öröm!

  trailer_ownership_amt.jpg

  A megvásárolt pótokat aztán (a kamionokhoz hasonlóan) vagy azonnal használatba vehetjük, vagy egy garázsban helyezhetjük el. Utóbbi esetben a sofőrök is rátenyerelhetnek a gépekre, és azzal kompatibilis melókat vállalhatnak el (látni persze ezután sem fogjuk az úton a kollégákat), de ha akarjuk, a garázsban szunnyadó pótokat "privát" felhasználásúra állíthatjuk, így azonnal használatba vehetjük őket, ha lelátogatjuk az adott garázst.

  trailer_ownership_menu_1.jpg

  És csak hogy legyen egy kis fogalmatok arról, hogy mennyire bele kellett nyúlni a játék kódjába és a játékmenetbe, hogy a funkció minden területet hibamentesen kezeljen, íme egy rövid kis lista arról, hogy mi mindenre kellett felkészíteni az economy-t és a játékmenetet a saját pótok problémamentes használatához:
  • Nem vásárolható saját pót, ha még nincs saját kamionod.
  • Bizonyos típusú pótok csak akkor vásárolhatók és használhatók, ha kioldottátok a kapcsolódó skilleket (ADR-szállítmányos pótok pl. nem vehetőek meg, ha nincs egyetlen pontod sem az ADR skillcsoporton).
  • Bizonyos típusú pótokhoz csak bizonyos államokban/országokban generál melókat a játék (tehát dupla pótokkal pl. elmehetsz Budapestig, de kapcsolódó melókat csak Skandináviában és ott találsz, ahol ezek a szerelvények engedélyezettek).
  • Ha sok tartozásod van, a bank immár a kamiont, garázst és a saját pótokat is viheti.
  • Ha saját pótot húzol, de Vállalkozói fuvart szeretnél vállani, először el kell szállíttatnod a húzott pótodat egy garázsba.​
  trailer_ownership_menu_2.jpg

  A kamionokhoz hasonlóan természetesen a pótokat is állandóan karban kell tartani, garázsokhoz rendelhetőek, és akár el is adhatóak. A funkció természetesen az 1.32-es nyílt béta egyik nagy újdonsága lesz - személy szerint remélem, mihamarabb befut majd a nyílt próba!

  trailer_ownership_menu_3.jpg

  fordította: DJ JB (JohnBart)
  HM link: http://hm.restacar.hu/index.php?threads/1-32-a-jófiúk-saját-póttal-járnak.80/
  eredeti forrás: http://blog.scssoft.com/2018/08/update-132-appetizer-trailer-ownership.html


 2. ottóka

  ottóka Regisztrált

  Blogbejegyzések:
  0
  Csatlakozott:
  2017 Okt 14
  Hozzászólások:
  19
  Kedvelik:
  12
  Nemtetszések:
  0
  Eredmények:
  3
  Nem:
  Férfi
  Hely:
  világban
  Én csak nézek mint a moziban, mert hát ez egy egészen jó dolog lesz. Köszönöm, hogy olvashattam, és fordítónak is
  DeXterGamer kedveli.

Az oldal megosztása